Nieuws

Nieuw voor warmtepompen: CEN Warmtepomp-keymark certificaat

26/09/2016

Na de invoering van de CEN-regels in maart 2016 hebben meerdere fabrikanten een CEN warmtepomp-keymark op de markt gebracht. Verschillende bedrijven uit Duitsland, Zweden en Tjechië hebben de warmtepompen met deze nieuwe certificering inmiddels geïntroduceerd, meldt Vakblad Warmtepompen.

De eerste tweede bedrijven die hun warmtepompen van een warmtepomp-keymark lieten certificeren waren het Franse Atlantic en Stiebel Eltron uit Duitsland. Inmiddels zijn er alleen in het derde kwartaal van dit jaar al 43 certificaten toegekend.

Hoge eisen aan het certificaat
Het is overigens niet gemakkelijk om een certificaat te bemachtigen, want het product moet aan strenge eisen voldoen. Het grote voordeel van dit nieuwe certificaat is dat de warmtepomp in meerdere landen tegelijk aan de eisen voldoet indien het wordt goedgekeurd. Ideaal om je product over de grens te kunnen verkopen zonder extra administratieve rompslomp.

CEN is eigenaar
Het Keymark-certificaatschema is eigendom van CEN en gebaseerd op testen die worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij. De Europese Warmtepomp-keymark, een ISO-type 5-compatibel systeem van certificeringsbeoordelingen, is opgesteld door de Europese Unie. Zij keuren veel producten en hebben speciale normen om de veiligheid en prestaties vast te kunnen stellen.

Bron: Installatieprofs.nl

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.