Home

Nieuws

Huizen verwarmen met metrowarmte

11/09/2019

Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.

De Londense metro heeft meer dan één miljard reizigers per jaar en het tunnelsysteem wordt vaak als warm ervaren. Dit komt doordat de meeste tunnels oud, diep en van klei gemaakt zijn. Daarnaast zijn er weinig ventilatieschachten waardoor alle warmte wordt ingesloten.

Één van de weinige aanwezige ventilatieschachten gaat nu gebruikt worden om de hitte die daardoor naar buiten wordt gebracht, te oogsten. Warmtepompen zorgen er vervolgens voor dat de temperatuur verder omhoog gaat, zodat de warmte gebruikt kan worden om 500 huizen in noord-Londen te gaan verwarmen.

De reizigers in de metro krijgen daardoor koelere tunnels en alle inwoners van Londen profiteren van een schonere lucht, omdat er geen gasverbranding hoeft te worden ingezet.

Lees het volledige en uitgebreide bericht op de website van Ramboll, het bedrijf wat de haalbaarheidsstudie heeft gedaan en de uitvoer gaat realiseren. (Engelstalig)

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.