Nieuws

KNVvK KennisKring Natuurlijke Koudemiddelen (KKNK)

03/04/2019

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Koude (KNVvK) heeft als visie dat toepassingen van natuurlijke koudemiddelen actief moeten worden gestimuleerd, maar wel op een veilige en economisch verantwoorde manier.

De Kenniskring Natuurlijke Koudemiddelen (KKNK) is een krachtenbundeling van alle partijen die natuurlijke koudemiddelen belangrijk vinden. Alle natuurlijke koudemiddelen, met name koolwaterstoffen, CO2 en ammoniak komen aan bod.

De Kenniskring richt zich op drie doelgroepen:

  • installateurs, toeleveranciers, koeltechnische/warmtepomp-bedrijven binnen de sector met betrokkenheid bij natuurlijke koudemiddelen voor koelinstallaties, airco’s en warmtepompen;
  • intermediairs (adviseurs, ingenieursbureaus, kennisinstellingen, inspectiebedrijven);
  • eindgebruikers die natuurlijke koudemiddelen (willen gaan) gebruiken.

Kernactiviteiten zijn:

  • bundelen van krachten (doelgroepen en marktpartijen met elkaar in contact brengen en helpen om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen);
  • verzamelen, coördineren en toegankelijk maken van kennis en ervaring voor doelgroepen en marktpartijen (normen, richtlijnen, publicaties, praktijkexcursies, studiebijeenkomsten etc.);
  • initiëren, coördineren en mede-uitvoeren van nationale en internationale projecten (kennisoverdracht, technologieontwikkeling, demonstratie, marktintroductie).

Deelname aan activiteiten van de Kenniskring is laagdrempelig en open voor leden en niet-leden van de KNVvK.

Met een email naar info@knvvk.nl bent u deelnemer aan de Kenniskring en wordt u op de hoogte gehouden van de activiteiten.

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.