Nieuws

Onderzoek naar goedkopere, efficiƫntere en compactere warmtepomp

16/04/2018

Alle woningen moeten straks de overstap hebben gemaakt van aardgas naar elektrisch verwarmen. Hoewel de warmtepomp een voor de hand liggend alternatief voor gas is, zijn er nog wel een paar obstakels voor grootschalige toepassing. Onder de noemer HP Launch wordt onderzoek gedaan naar hoe kostprijs, efficiency en inpassingsmogelijkheden van de warmtepomp kunnen worden verbeterd.

Het project High Performance Little Air Unit Natural Charge Heatpump (HP-Launch) wordt uitgevoerd door een consortium van kennisinstituten en marktpartijen, onder leiding van het Lectoraat Meet- en Regeltechniek van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. De financiering komt van TKI Urban Energy. Binnen twee jaar moet er een prototype warmtepomp ontwikkeld worden dat een beter jaarrendement heeft, is geoptimaliseerd voor propaan, eenvoudig te monteren en compact is.

Lees verder op de website van Installatieprofs

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.