Nieuws

Nederlander en zijn woning steeds energiezuiniger

12/12/2013

Het aantal energiezuinige woningen is de afgelopen zes jaar sterk gestegen. Nederlanders zijn bereid te investeren in energiebesparende maatregelen.

In de afgelopen zes jaar is het aantal huizen met het zuinige energielabel A, B en C toegenomen met 600.000 tot een totaal van 3,1 miljoen woningen. Het aantal huizen met de laagste beoordelingen E, F en G is met 700.000 gedaald tot 2,5 miljoen huizen. Dit staat in het rapport van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) en onderzoeksbureau RIGO.

Dat vertaalt zich in het gas- en stroomverbruik van consumenten. De dalende trend van het gemiddelde gasverbruik zet zich voort en het stijgende stroomverbruik is inmiddels afgevlakt. Vooral woningcorporaties hebben een aandeel in deze efficiƫntieslag: zij hebben slechte huurwoningen gesloopt en energiebesparende maatregelen toegepast in bestaande woningen.

Lees het hele artikel op de website van Duurzaam Bedrijfsleven.

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.