Home

Nieuws

Warmtepomp heeft doordacht plan nodig

25/01/2019

Het succes van warmtepompen in bestaande woningbouw staat of valt met een goed doordachte voorbereiding, ontwerp, uitvoering en onderhoud. Ontbreekt de basis, dan kan de gebruiker van een koude kermis thuis komen. Installateurs die inhaken hebben mogelijk goud in handen, maar moeten er wel behoedzaam mee omspringen.

Dit bleek uit de inhoud van het bouwwebinar Help, mijn klant wil een warmtepompdat op 22 januari door ruim 400 kijkers live werd gevolgd. Het webinar, gemaakt voor installateurs die nu is integraal en gratis terug te kijken.

Uitdaging

Warmtepompspecialisten Erwin Janssen (Nathan Systems), Steven Kok (Rensa Techniek) en Harrold Hofsink (Cius Techniek) gaven in de uitzending tekst en uitleg over hoe de energietransitie-uitdaging (CO2-reductie) onder meer met warmtepomptechniek kan worden ingevuld. Hofsink, naast installateur ook docent, constateert een grote leergierigheid onder installateurs, maar ook nog een kennisgat bij installateurs en monteurs dat de komende tijd zal moeten worden opgevuld om aan de vraag te kunnen voldoen. De markt werkt aan meer opleidingslocaties voor warmtepompen.

Lees het hele artikel op de website van Installatie.nl

NPW Nieuws
15.02.2019
Een buitenunit, prima, maar de buren mogen er niet te veel last van ondervinden. Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil nu wettelijk vastleggen dat het geluid dat de buren bereikt niet boven de 35 dB uitkomt. De markt vindt de eis te streng.
11.02.2019
Warmtepompen, zonne-energie, van het gas af, waterstof... Wat moet je doen als nu je huidige, ouderwetse, cv-ketel stukgaat? We vragen het Lector Duurzame Energie Voorziening Richard van Leeuwen van de hogeschool Saxion.
04.02.2019
Nederland wil met een wijkgerichte aanpak van het aardgas af en daarom hebben gemeenten, woningcorporaties en omgevingsdiensten kennis nodig van alternatieven zoals de warmtepomp. Een eerlijk verhaal over prestaties, rendement én kosten is cruciaal voor het succes van de lokale warmtetransitie, vindt energieadviseur en docent van een nieuwe opleiding over warmtepompen Dick van ‘t Slot.