Home

Nieuws

Voorlichtingsite voor consumenten over ‘gasloos’

03/12/2018

De aandacht voor en vraag naar warmtepompen wordt steeds sterker. En met name de overgang naar ‘gasloos’ wonen en werken roept in de samenleving veel vragen op.Om consumenten te ondersteunen in hun zoektocht en antwoord te geven op zorgen en vragen heeft Milieu Centraal in samenwerking met de sector een aparte website opgericht.
Op de site kan de consument de nodige informatie vinden over de mogelijkheden voor een warmtepomp en welke punten moeten worden overwogen om een gerichte keuze te kunnen maken.

Kijk voor meer informatie hier verder op de site van Milieu Centraal.

NPW Nieuws
09.01.2019
De warmtepomp moet in de toekomst een groot deel van de Nederlanders warm houden, ten faveure van de op gas gestookte cv-ketels. De prijs van een warmtepomp gaat de komende jaren flink omlaag, maar een paar obstakels blijven er nog.
09.01.2019
De prijzen van warmtepompen gaan niet dalen als de vraag naar deze apparaten verdubbelt. ‘Forget it’, zegt Arthur van Schayk, CEO van Remeha verwarmingsketels tegenover De Volkskrant. Warmtepompen zijn nog duur, maar dat zal niet lang meer duren, zo luidt de heersende theorie.
24.12.2018
Energiebedrijf Cogas en woningcorporatie WBO Wonen willen op grote schaal hybride warmtepompen gaan toepassen in de wijk Glinde Hooiland in Oldenzaal. Onlangs zijn beide partijen een onderzoek gestart naar de mogelijkheden.