Home

Nieuws

Terugblik Nederlands Warmtepomp Congres: ‘zorgen en optimisme’

23/10/2018

Het Nederlands Warmtepomp Congres 2018, dat tijdens Vakbeurs Energie plaatsvond, werd gekenmerkt door een optimistische sfeer. Mede door het verbod om nieuwe woningen op aardgas aan te sluiten, groeit de vraag naar warmtepompen. Maar er zijn ook zorgen, zoals rond het personeelstekort in de installatiebranche.

De belangstelling voor warmtepompen verbreedt zich, constateerde Frank Agterberg, voorzitter van de brancheverenigingen DHPA en BodemenergieNL. Hij trad tijdens het congres op als dagvoorzitter. Agterberg verwees naar een aflevering van Bouwmeesters bij BNR die geheel in het teken stond van warmtepompen. Het programma presenteerde warmtepompen als iets relatief nieuws en memoreerde dat er ‘zelfs’ een warmtepompcongres werd gehouden. Terwijl de techniek toch al lang wordt toegepast en het congres inmiddels ook al een paar jaar achter elkaar is georganiseerd.

Lees verder op de website van Vakblad Warmtepompen »

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.