Home

Nieuws

Dag van de Koude

20/04/2016

Het bestuur van de KNVvK nodigt u uit voor de Dag van de Koude in Woerden met een voordracht van Edwin van der Zalm (Hydromx) over innovatieve nanovloeistoffen voor koel –en verwarmingssystemen. Met als coreferent Carlos Infante Ferreira vanuit de TU Delft.

Locatie: OTIB - gebouw, Korenmolenlaan 4, 3447 GG Woerden

Programma (middag)
15.00 - 15.30 uur Ontvangst Dag van de Koude

Lezing - Dag van de Koude
15.30 – 16.30 uur
Edwin van der Zalm van het bedrijf Hydromx geeft een uiteenzetting over de toepasbaarheid van nanovloeistof in verwarmings- of koelinstallaties ter vervanging van water. Een nieuw soort vloeistof wordt gecreëerd door nanodeeltjes toe te voegen aan water. Hiermee wordt feitelijk een nieuwe vloeistof gecreëerd, met andere thermodynamische eigenschappen dan water, zowel door de interactie tussen de deeltjes en de watermoleculen, als door de interactie tussen de deeltjes.
Een nanovloeistof verhoogt de efficiency van een systeem door een aantal eigenschappen van water te verbeteren op moleculair niveau. De eigenschappen van de vloeistof gaan daardoor lijken op die van vaste stoffen als metalen, met behoud van de vloeibaarheid.

Carlos Infante Ferreira, als associate professor TU Delft, geeft als coreferent zijn wetenschappelijke visie op het gebruik en de toepassing van nanovloeistoffen in verwarmings- of koelinstallaties. 

Discussie
Na beide lezingen kunnen de leden vragen stellen aan beide inleiders en met elkaar discussie voeren.

Drinks & Snacks
16.30 - 18.00 uur

Deelname
Uw deelname dient uiterlijk vrijdag 15 februari binnen te zijn bij KNVvK.
Ga naar het Inschrijfformulier.
Deelname is kosteloos

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.