Congressen

NPW op Energiebeurs 2015

6, 7 & 8 oktober 2015, Brabanthallen te Den Bosch     

De Energiebeurs 2015 geld als Hét platform voor duurzame energieopwekking en energiebesparing

Het vindt plaats op 6, 7 & 8 oktober 2015 te Den Bosch

NPW zal zelf op de beursvloer aanwezig zijn en voor haar leden en achterban de ontwikkelingen op het gebied van Warmtepompen presenteren.

 

Warmtepompuurtje

Datum: 6, 7 en 8 oktober 2015

Locatie: Binnenklimaattheater, hal 5, Energiebeurs, Den Bosch

Tijd: 12.30 - 13.45 uur

Bijzonderheden: Voor de leden van het NPW wordt een kosteloze lunch verzorgd. Op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u hiervan gebruik wilt maken.

Onderwerpen:

1. (markt)Kansen voor hedendaagse warmtepomp technieken

Met de aanscherping van de EPC in zowel de woningbouw als utiliteit is de warmtepomp een vaste keuze geworden bij het realiseren van duurzame energiesystemen. Hoe ziet de markt er nu uit en wat zijn de kansen en verwachtingen voor de toekomst? 

2.   Concepten voor warmtepomp systemen

Een duurzaam energiesysteem met een hoog rendement en lange levensduur maakt dat grondgebonden warmtepompen in met  name nieuwbouwprojecten volop toepassing zullen vinden. Welke concepten komen in aanmerking en waar moet rekening mee worden houden?

3.   Warmtepompen in utiliteit, standaard techniek met veel potentie

In de utiliteit zijn warmtepompen een standaard onderdeel geworden van het energie-concept. Integraal ontwerpen is daarbij een must, maar juist hier zijn er tal van ontwikkelingen die ervoor zorgen dat  verdere energiebesparing nog steeds mogelijk is. 


Vooraanmelden voor het Warmtepompuurtje is niet meer mogelijk.
Uiteraard kunt tijdens de Energiebeurs wel gewoon het Warmtepompuurtje bijwonen.

NPW Nieuws
27.09.2019
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) start een grootschalig monitoringstraject om inzicht te krijgen in praktijkprestaties van warmtepompsystemen in Nederlandse woningen.
12.09.2019
Warmptepompleveranciers vrezen dat zij geen pompen meer kunnen plaatsen als de minister nieuwe geluidsregels invoert.
11.09.2019
Huizen in noord-Londen gaan verwarmd worden met de overtollige warmte die uit de metrobuizen komt. Hierdoor worden ook de stations koeler.