Congressen

10 oktober 2018

Met de recente ontwikkeling zoals het gasloos bouwen (nieuwbouw) en Gemeenten die streven naar energieneutrale (gasloze) wijken, zal de inzet van Warmtepompen de komende jaren een steeds grotere rol gaan spelen. Langzaam maar zeker gaat de warmtepomp de CV-ketel uit de markt verdringen.

Het Nederlands Platform Warmtepompen (NPW) en het Vakblad Warmtepompen ondersteunen dit proces, door samen het Nederlands Warmtepomp Congres 2018 te organiseren.

Tijdens het congres zullen de diverse facetten rond het toepassen van Warmtepompen in de woningbouw (zowel nieuwbouw als bestaande bouw) nader worden belicht.

Het congres start met de Uitreiking van de UNETO-VNI Innovatie Award.
Vervolgens zal prof. Dr. Ir. Anke van Hal een presentatie verzorgen, gevolgd door drie rondes met elk tien parallelsessies.
Hierbij is gekozen voor een breed scala van onderwerpen rond de “Warmtepomp” zodat er voor iedereen wat wils is.
Het programma wordt afgesloten met een paneldiscussie onder leiding van dagvoorzitter Frank Agterberg, waarbij ook de deelnemers in de zaal zullen worden betrokken. 

Congresdetails

Datum: 10 oktober 2018
Locatie: Congrescentrum 1931, bij de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch
Tijden: 12.15 - 19.00 uur
Kosten: Gratis voor leden/begunstigers van het NPW, met de ontvangen code.
De reguliere toegang is € 269,- excl. btw.
Abonnees Vakblad Warmtepompen betalen € 169,- excl. btw.  

Vakbeurs Energie

Het congres is gelijktijdig met de Vakbeurs Energie die op 9, 10 & 11 oktober 2018 plaatsvindt in de Brabanthallen te 's-Hertogenbosch. Congrescentrum 1931 bevindt zich naast de Brabanthallen.
Combineer zo mogelijk uw Congresbezoek met een beursbezoek. Bij inschrijving voor het Warmtepompcongres ontvangt u automatisch een gratis toegangskaart voor de Vakbeurs Energie.  

Programma en Aanmelden

Kijk voor het programma en om u aan te melden op de website van het Nederlands Warmtepomp Congres 2018:

www.NederlandsWarmtepompCongres.nl

NPW Nieuws
09.01.2019
De warmtepomp moet in de toekomst een groot deel van de Nederlanders warm houden, ten faveure van de op gas gestookte cv-ketels. De prijs van een warmtepomp gaat de komende jaren flink omlaag, maar een paar obstakels blijven er nog.
09.01.2019
De prijzen van warmtepompen gaan niet dalen als de vraag naar deze apparaten verdubbelt. ‘Forget it’, zegt Arthur van Schayk, CEO van Remeha verwarmingsketels tegenover De Volkskrant. Warmtepompen zijn nog duur, maar dat zal niet lang meer duren, zo luidt de heersende theorie.
24.12.2018
Energiebedrijf Cogas en woningcorporatie WBO Wonen willen op grote schaal hybride warmtepompen gaan toepassen in de wijk Glinde Hooiland in Oldenzaal. Onlangs zijn beide partijen een onderzoek gestart naar de mogelijkheden.